Залужному 50 років. Факти про Головнокомандувача

1344 0
8 липня 2023 року головнокомандувач ЗСУ Валерію Залужному виповнюється50 років.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 8 липня, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний святкує день народження. Цього року Валерію Федоровичу виповнюється 50 років.  Tvoemisto.tv зібрало цікаві факти про лідера українського війська.

1. Валерій Залужний народився 8 липня 1973 року в Новоград-Волинському в родині військовослужбовців. Його виховували у військових частинах, тому він з ранніх років мріяв стати військовим.

2. Залужний не навчався в жодному російському чи радянському військовому училищі. У 1997 році закінчив з відзнакою загальновійськовий факультет Одеського інституту Сухопутних військ. Згодом здобув другу вищу військову освіту в Національній академії оборони та закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняхівського. Також у 2020 році він став магістром міжнародних відносин в Острозькій академії.

Читайте також: Валерій Залужний здійсний мрію 12-річного хлопчика, якого війна розлучила з татом 

3. Він пройшов усі рівні військової служби. Був командиром навчального взводу, бойового взводу, навчальної роти, роти курсантів, батальйону. А згодом обійняв посаду головнокомандувача українського війська.

4. Валерій Залужний брав участь у бойових діях на Донеччині. Він отримав призначення на посаду заступника командира сектору "С" у зоні АТО у Донецькій області. Командував батальйоном у боях під Дебальцевим. Керував майже всіма створеними на Донбасі військовими формуваннями. У 2018 – 2019 був першим заступником командувача Об'єднаних Сил – начальником штабу ООС.

Читайте також: «Не тільки звільнення територій». Залужний розповів, якою має бути перемога України 

5. Під час повномасштабного вторгнення російської федерації генерал використовує маневрову оборону, що дає змогу ЗСУ протистояти ворогу, який переважає кількістю особового складу і технікою. Військові експерти кажуть, що Залужний чудово розуміє проблеми солдатів і молодших офіцерів, а найважливішим та найціннішим для нього є людське життя.

6. Валерій Федорович плакав за час війни із росією лише раз, коли повідомляв матері пілота гелікоптера, який літав до заблокованого Маріуполя, що її син загинув.

7. 23 травня 2022 Залужний увійшов до списку 100 найвпливовіших людей 2022 року за версією журналу Time. Таким чином Залужний став першим українським військовим, який потрапив на обкладинку престижного видання. А ще — став в один ряд зі своїми кумирами — Монтгомері, Бредлі, Абрамсом та Паттоном. 

 

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!