У Львові затвердили нові тарифи на проїзд у громадському транспорті

12972 0
Зміниться також вартість проїзних карток в електричному транспорті.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові затвердили нову вартість проїзду у громадському транспорті міста. Окрім того, зміниться також вартість проїзних карток в електричному транспорті. Відповідне рішення затвердили сьогодні, 8 грудня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

За словами керівника департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила, тарифи вирішили переглянути з акцентом на впровадження безготівкової оплати.

«Ми уніфікуємо тарифи та робимо їх однаковими для автотранспорту та електротранспорту. Нова вартість діятиме з 11 грудня», – зазначив він.

Відтак оплата карткою «ЛеоКарт» коштуватиме за одну поїздку 13 грн, оплата банківською карткою – 15 грн за одну поїздку, оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку. Проте з 1 червня 2024 року вартість проїзду при оплаті готівкою зросте до 25 гривень. Це роблять з метою зменшення використання готівки у громадському транспорті Львова. Штраф за безквитковий чи незавалідований проїзд становитиме 300 грн. 

Читайте також: Скільки у Львові заробляють водії громадського транспорту

Окрім цього, у Львові затвердили нові ціни на проїзні картки для проїзду в електротранспорту. Відтак, проїзний на місяць коштуватиме для користування в електротранспорті для підприємств, установ та організацій Львівської міської територіальної громади – 500 грн. Вартість тридцятиденної проїзної картки для користування в електротранспорті – 430 грн. Ціна електронної тридцятиденної проїзної картки для користування в електротранспорті – 420 грн, а студентської тридцятиденної проїзної картки для користування в електротранспорті – 215 грн. Вартість електронної студентської тридцятиденної проїзної картки для користування в електротранспорті – 210 грн.

«Щодо проїзду військових, то передбачено безоплатне отримання картки ЛеоКарт. Але для військових з інших областей плануємо прописати норму, яка даватиме можєливість військовослужбовцям чи прирівняних до них категорій, використовувати посвідчення, що підтверджують їхню приналежність до цієї категорії без використання ЛеоКарт», – пояснив Олег Забарило.

Зазначимо, що львів'ян закликають купувати транспортні картки Леокарт. Tvoemisto.tv зробило відеоінстуркцію про те, де можна купити картку, скільки вона коштує, як і де поповнювати баланс.

 

Нагадаємо, що пасажирам рекомендують поповнювати карту на суму не меншу, ніж вартість однієї поїздки. Комісійний збір, незалежно від суми чи способу поповнення картки, з пасажира не стягуватиметься. Перевірити залишок коштів на транспортній картці можна за допомогою валідатора у салоні транспортного засобу.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!