У Львові повністю реконструюють дитсадок, який пошкодила російська ракета. Скільки на це треба коштів

1337 0
Йдеться про дитячий садок на вулиці Патона, що постраждав від удару 15 серпня.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Внаслідок ракетного удару по Львову 15 серпня значних пошкоджень зазнав дитячий садок «Казка» на вулиці Патона. Місто проведе повну реконструкцію закладу, що коштуватиме понад 10 мільйонів гривень. Про це Tvoemisto.tv повідомив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

«Після обстеження будівлі, виявили, що в перекретті другого поверху є тріщини. Ударна хвиля не просто пошкодила дах та вибила вікна у будівлі, а насправді трісло перекриття. Щоб його зараз замінити потрібно повністю його обстежити, зняти увесь дах, усе утеплення даху та замінити все перекриття. Це дуже масштабні роботи, фактично повна реконструкція будівлі. Тому роботи затягують, адже вони потребують багатьох технічних рішень, багато документації, щоб це добре і якісно зробити», – каже Андрій Закалюк.

Читайте також: «Приліт» по Львову, збита ракета та ППО. Що кажуть експерти

Він зазначив, що наразі в управлінні очікують на висновки експерти, а опісля розпочнуть роботи. Точна вартість реконструкції наразі невідома, проте, на думку Андрія Закалюка, всі роботи коштуватимуть понад 10-15 мільйонів гривень.

«Це масштабна роботи: дах, територія. Дякуємо спонсорам, які повністю замінили всі вікна та двері. Наразі садок зовсім не може функціонувати і відновить роботу після реконструкції», – підкреслив він.

Нагадаємо, внаслідок ракетного обстрілу 15 серпня у Львові постраждало 48 житлових будинків. Загалом пошкоджено 830 вікон та 81 вхідні двері. У 76 квартирах зафіксували тріщини на стінах. У 6 багатоповерхівках пошкоджені дахи і ще 5 покрівель потребують ремонтів у приватних будинках. Значних ушкоджень зазнав дитячий садок.  

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!