Ветеранські ваучери. Як захисникам та їхнім родинам у Львові отримати фінансову допомогу

1156 0
Програма підтримки не є постійною, однак місто планує і надалі допомогати захисникам та їхнім родинам.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові ветерани можуть отримати фінансову підтримку до 300 тисяч гривень від міської ради на запуск власної справи чи розширення бізнесу. Станом на листопад такою пропозицією від міста скористатились 30 захисників та їхніх дружин. Ідеї – найрізноманітніші. У переліку є і волонтерське СТО, і ательє, і студія фотозйомки, і кав’ярня, також піцерія, салон краси, зоомагазин, свиноферма, ветеринарна клініка тощо. Tvoemisto.tv зʼясувало, хто і як може подати заявку. 

Читайте також: Ветеран зі Львова відкрив реабілітаційний кабінет і допомагатиме військовим

Керівниця департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Інна Свистун сказала у коментарі Tvoemisto.tv, що наразі програма ваучерної підтримки не є постійною. Поки що конкурс оголошували двічі, проте планують надавати ваучери ветеранам і надалі.

«Зараз це працює періодично, в міру поступлення коштів. Ми оголошуємо конкурс і комісія розглядає заявки, які вже подали. Тобто програма не працює нон-стоп, а періодично збирається комісія», – пояснила Інна Свистун.

За її словами, загалом вдалось підтримати 30 заявок. Ті, які «не пройшли», не відповідали умовам програми.

«Наприклад, заявку подавала мама ветерана. Натомість це можуть робити лише безпосередньо ветерани або їхys чоловіки чи дружини. На інших членів родини програма не розповсюджується. Хоча зараз тривають обговорення щодо її розширення, аби включити до переліку повнолітніх дітей та батьків ветеранів», – пояснила посадовиця.

Ще одна заявку, яка не отримала схвалення, була подана ветераном, що не є мешканцем Львівської громади.

Для того, щоб подати заявку людині слід звернутись у Львівську міську раду, а саме у Центр підтримки підприємництва, що на пл. Ринок, 1, каб. 103, або ж зателефонувати за номером телефону 067 000 24 06. Там фахівці зможуть детально проконсультувати заявника щодо конкретно його ідеї.

Читайте також: Львів виділив кошти виробникам дронів. Хто може отримати грант і що для цього треба

Загалом же потрібно мати чіткий план та підтвердження, на що будуть витрачені кошти. 

«Людина повинна мати підтвердження. Наприклад, рахунки на закупівлю обладнання, рахунки на оренду приміщення, оплата навчального курсу. Має бути конкретна підстава, а не просто бажання отримати гроші», – наголосила Інна Свистун.

Додамо, кошти з ваучера можуть покрити витрати на:

  • придбання обладнання, сировини, матеріалів, комплектуючих;
  • оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту;
  • закупівлю ліцензійного програмного забезпечення;
  • навчання та консультації з питань започаткування та ведення бізнесу.

Більше інформації про ваучерну підтримку від Львівської міської ради та необхідний пакет документів можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, Львівщина стала першою областю, яка запровадила програму підтримки бізнесу на час дії воєнного стану. Про те, яку допомогу бізнесу надає область та як її отримати читайте у матеріалі.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!