Політична реклама

Вчені виявили зв’язок між упевненістю в собі та терпимістю до фізичного болю

1075 0
Дослідники із Сполучених Штатів заявляють, що душевний і фізичний біль впливають один на одного і обробляються в одній ділянці головного мозку людини.

Спеціальні дослідження, проведені в даній галузі, довели, що люди, які перебувають у щасливому стані, набагато більше терпимі до болю, а також відчувають свою потрібність. При цьому вчені наголошують, що зворотний зв’язок ідентичний, - пише видання "cikave.org.ua"

Крім того, отримані результати свідчать про те, що фізичний біль здатен заподіювати і справжнє почуття нерозуміння. В рамках експерименту учасникам необхідно було вибрати з десяти якостей всього дві, які найбільше характеризують їх особистість, а також дві інших, які їм найбільше підходять.

На другому етапі експерименту піддослідні просто спілкувалися між собою, щоб з’ясувати, як до них відносяться інші учасники і що про них думають.

В результаті було з’ясовано, що в тих випадках, коли власна думка абсолютно не збігалася з думкою іншої людини, піддослідні відчували фізичний біль.

Таким чином, автори дослідження припустили, що почуття, що тебе не розуміють інші, в більшості випадків може бути схожим на відчуття реальної загрози, яка просто перебільшує чуттєве сприйняття, викликаючи фізичний біль.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!