В Україні посилили відповідальність за викрадення автомобілів

1329 0
Тепер викрадення авта каратиметься обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на цей же термін.
Photo by Nikola Topić on Unsplash

Photo by Nikola Topić on Unsplash

Верховна Рада сьогодні, 3 вересня, ухвалила у другому читанні законопроект № 3301 про «удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом». За це рішення проголосували 309 народних депутатів.

Тепер викрадення автомобіля каратиметься обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Водночас, якщо злочин скоїла група чи злочинна організація, то покарання передбачене від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: СБУ затримала організатора підпалу авто журналістки Галини Терещук

У пояснювальній записці йдеться, що законодавство досі фактично унеможливлювало притягнення винного до більш суворого виду кримінальної відповідальності. Тобто, якщо транспортний засіб не зазнав ніяких пошкоджень унаслідок незаконного заволодіння, його технічний стан не погіршився і він не потребував відновлення, то ознака заподіяння значної або великої шкоди була відсутньою.

Крім того, документ передбачає посилення покарання за підробку, заміну чи знищення ідентифікаційних номерів викраденої машини, а також її продаж.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!