Верховна Рада розгляне підвищення штрафів за підпал сухої трави

2118 0
Також пропонують увести кримінальну відповідальність.
Фото: ДСНС Львівської області

Фото: ДСНС Львівської області

14 квітня має відбутися засідання депутатів Верховної Ради на якому розглядатимуть підвищення штрафів та кримінальну відповідальність за підпал сухої трави. Про це повідомив народний депутат від партії «Слуга народу» Роман Грищук. 

Читайте також: «Наші люди досі спалюють суху траву». Як це працювати надзвичайником під час карантину

Зокрема депутатам запропонують ввести:

  • кримінальну відповідальність і штраф від 91800 до 153000 гривень за підпали лісу, трави та очерету за містом;
  • кримінальну відповідальність і штраф від 30600 до 61200 гривень за забруднення повітря через нелегальні сміттєспалювальні виробництва;
  • адміністративну відповідальність та штраф від 4590 грн до 15 300 грн за виникнення пожежі в лісі через необережне поводження з вогнем;
  • адміністративну відповідальність та штраф від 3060 до 6120 гривень за спалювання трави та листя в населеному пункті.

На сайті Електронних петицій офіційного інтернет-представництва Президента України також з’явилась петиція з проханням збільшити покарання особам, що вдаються до підпалів сухої трави. 

Читайте також: У Львові підтримали петицію про заборону спалювання сухої трави

Нагадаємо, що ЛОДА звернулася до Кабміну з проханням підвищити штрафи за спалення листя і сухої трави у 200 разів. Штрафи вимагають збільшити від сорока (42040 грн) до шістдесяти (63060 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і – від вісімдесяти (84080 грн)  до ста (105100 грн) неоподатковуваних мінімумів для посадових осіб. Згодом в уряді повідомили, що готові підвищити штрафи до 6 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!