Київ

Верховна Рада створила тимчасову комісію для розслідування ефективності роботи столичної влади

428 0
Головою комісії призначений нардеп від "Слуги народу" Віталій Безгін.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Верховна Рада підтримала утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України щодо вивчення ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану. Про це повідомив народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

За відповідну постанову проголосувало 252 депутати.

Народна депутатка Ірина Геращенко повідомила, що «Європейська Солідарність» вирішила утриматися під час голосування.

«Так, в Києві є проблеми. Але влада чинить системний тиск на місцеве самоврядування і мерів. Єдина мета цієї ТСК це продовження дискредитувати децентралізацію», – йдеться у дописі Ірини Геращенко.

Головою комісії призначений нардеп від "Слуги народу" Віталій Безгін.

Нагадаємо, в кінці січня член Комітету з питань організації держвлади та місцевого самоврядування Віталій Безгін повідомив, що у ВР ініціювали створення тимчасової спеціальної комісії (ТСК) з питань функціонування Києва під час війни.

За словами Безгіна система управління у столиці «перебуває в хаосі», зокрема йдеться про відсутність районних рад і незалежного виконавчого комітету Київської міськради.

Тоді повідомлялося, що у разі створення комісія матиме такі напрямки діяльності:

  • модель управління в місті;
  • криза метрополітену та громадського транспорту;
  • критична інфраструктура;
  • містобудування та оборонні планувальні заходи.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!