Верховна Рада визнала дії росії в Україні геноцидом

999 0
За цю постанову проголосували 363 народні депутати.

Верховна Рада визнала дії, вчинені росією під час воєнного нападу на Україну, геноцидом українського народу. За відповідну постанову № 7276 проголосували 363 народні депутати, передає народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі.

Як зазначено у постанові, її ухвалення стане першим кроком до викриття істинних намірів російської федерації, її дій щодо знищення українського народу під час збройної агресії проти України й донесення цієї інформації до міжнародної спільноти з метою ініціювання притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Також у заяві ВР міститься звернення до Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення росією геноциду українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України.

Читайте також: У Верховній Раді призупинили діяльність ОПЗЖ

Нагадаємо також, що у Верховній Раді оголосили про призупинення існування фракції «Опозиційна платформа – За життя». Напередодні, 13 квітня, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ефірі загальнонаціонального марафону заявляв, що фракції «Опозиційна платформа – За життя» «найближчим часом у парламенті вже не буде».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!