Верховна Рада збільшила кількість предметів ДПА

980 0
Нововведення запрацюють після завершення дії воєнного стану.
Фото умовне

Фото умовне

Кількість предметів державної підсумкової атестації в українських школах розширили. До математики та української мови додали історію України та іноземну мову. Відповідний законопроєкт парламент ухвалив у четвер, 8 листопада, пише портал Освіта.ua.

«Верховна Рада розширила перелік предметів державної підсумкової атестації для учнів 9 і 11 класів до 4, додавши до переліку обов'язкових іспитів історію України та іноземну мову», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Ваші діти вчитимуться 12 років. Нехай це не стане несподіванкою!

Норми закону будуть введені в дію після припинення воєнного стану в Україні. Нововведення мають підвищити якість викладання та якість вивчення історії України та іноземної мови у школах.

Натомість четвертокласників зміни не торкнуться, вони складатимуть ДПА з 2 предметів – української мови та математики.

Нагадаємо, державну підсумкову атестацію у школах скасували через війну. Також, у звʼязку з воєнним станом, в Україні видозмінили ЗНО. У 2024 році проведуть Національний мультипредметний тест. Він охопить 4 предмети: три обовʼязкові та один на вибір. Дата проведення НМТ поки що невідома, однак попередньо анонсують на травень.

Тетяна Дзяма

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!