Київ

Верховний Суд остаточно заборонив забудову Микільської Слобідки

644 0
Боротьба проти будівництва на вулиці Микільсько-Слобідській тривала дев'ять років
Візуалізація ЖК "Нова Слобідка"

Візуалізація ЖК "Нова Слобідка"

Верховний Суд України остаточно заборонив забудову Микільської Слобідки. Про це повідомив громадський діяч, правозахисник та доброволець ЗСУ Олег Симороз.

«Ми виграли дуже важливий суд по незаконній забудові берега Дніпра на столичній Микільській Слобідці. Сьогодні Верховний суд виніс остаточне рішення на нашу користь», — зазначив він.

За його словами, боротьба проти незаконного будівництва на вулиці Микільсько-Слобідській тривала дев'ять років.

Рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

У 2020-2021 роках Київрада проголосувала за створення парку «Микільська Слобідка», і для цього прийняла рішення про викуп трьох ділянок площею понад 6 гектарів. Проте власник – «Ощадбанк» – не погодився.

Однак  у вересні стало відомо, що три земельні ділянки загальною площею 6,3671 га на березі Микільської Слобідки виставлено на продаж під забудову на електронному аукціоні OpenMarket.

Перед цим, у серпні 2023 року Верховний Суд України у складі колегії суддів Касаційного господарського суду остаточно відмовив у задоволенні позову щодо поновлення забудовнику оренди комунальних земельних ділянок по вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9, які входять в межі парку «Микільська Слобідка». Йдеться про 5 га зеленої зони. Забудовник в межах прибережної захисної смуги Дніпра мав намір побудувати три 25-поверхових будинки ЖК «Нова Слобідка». Генеральним підрядником будівництва є ТОВ «ДОРТБУД». Власник і керівник компанії  —  Некрасов Андрій Ігорович.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!