Київ

Три ділянки на території парку Микільська Слобідка в Києві виставили на продаж під забудову

1537 0
За рішенням Київради, на вказаних ділянках має бути парк відпочинку «Микільська Слобідка»
Візуалізація ЖК "Нова Слобідка"

Візуалізація ЖК "Нова Слобідка"

На електронному аукціоні OpenMarket виставлено на продаж під забудову три земельні ділянки загальною площею 6,3671 га на березі Микільської Слобідки. Про це йдеться в оголошенні на сторінці електронного аукціону OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції)

Через електронний аукціон OpenMarket виставлено на продаж три земельні ділянки загальною площею 6,3671 га, цільове призначення яких  «Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови». Ділянки знаходяться у Дніпровському районі Києва між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом. Майно знаходиться у власності АТ «Ощадбанк». Аукціон заплановано на 23 жовтня 2023 року, стартова ціна лота – 450 млн гривень. 

Лот включає:

  • земельна ділянка площею 2,5757 га, кадастровий номер 8000000000:66:178:0255;
  • земельна ділянка площею 1,9796 га, кадастровий номер 8000000000:66:178:0256;
  • земельна ділянка площею 1,8118 га, кадастровий номер 8000000000:66:178:0257;

 

На аукціон звернула увагу активістка Олена Медведенко. Активісти стверджують, що зазначені ділянки входять в межі памʼятки «Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпра» де заборонено нове будівництво.

«Раніше ці ділянки належали компанії, що намагалась їх забудувати висотками, проте в 2016 році ділянки перейшли у власність банку, а УкрБуд збудував лише 2 будинки біля Броварського проспекту. До повномасштабного вторгнення Київська міська рада планувала викупити ділянки для створення парку, але КМДА так і не виконало це рішення», – зауважила вона.

Також Медведенко нагадала, що навколо цих ділянок заплановано створення парку відпочинку Микільська Слобідка. 

Раніше повідомлялось,  що ці ділянки викупить Міністерство молоді і спорту для будівництва мультифункціональної арени.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Верховний Суд України у складі колегії суддів Касаційного господарського суду остаточно відмовив у задоволенні позову щодо поновлення забудовнику оренди комунальних земельних ділянок по вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9, які входять в межі парку «Микільська Слобідка». Йдеться про 5 га зеленої зони. Забудовник в межах прибережної захисної смуги Дніпра мав намір побудувати три 25-поверхових будинки ЖК «Нова Слобідка». Генеральним підрядником будівництва є ТОВ «ДОРТБУД». Власник і керівник компанії  —  Некрасов Андрій Ігорович.

Нагадаємо, кияни вимагають аби міська влада викупила землю та майно стадіону «Арсенал» на вул. Михайла Грушевського, 36.  Відповідна петиція зареєстрована на сайті КМДА.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!