Верховний суд підтвердив вирок для депутата Львівської облради, затриманого на хабарі

2861 0
Раніше він очолював Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстицій.
Михайло Дзюдзя

Михайло Дзюдзя

Верховний суд підтвердив вирок Вищого антикорупційного суду про позбавлення волі терміном на 5 років для депутата Львівської обларади та колишнього керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту Михайла Дзюдзя. Про це повідомила пресслужба Центру протидії корупції. 

Національне антикорупційне бюро встановило, що на своїй попередній посаді Дзюдзя вимагав та щомісячно отримував хабарі від підпорядкованих йому керівників тюрем. 

Читайте також: Депутата облради і ексголовного тюремника Львівщини засудили до 5 років в’язниці

Саме в останній робочий день посадовця затримали на хабарі розміром у 1000 доларів

Нагадаємо, що 14 жовтня 2022 року Дзюдзя визнали винним у вимаганні і отриманні неправомірної вигоди і засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. До набуття вироком чинності колишнього посадовця відпустили під особисте зобов’язання. Згодом він подав апеляцію. 21 квітня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу і змінила вирок, виключивши з нього обставину вимагання. Покарання змінили на 5 років за гратами. Вирок ухвалили виконати негайно.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!