Київ

Верховний Суд повернув Києву садибу Дмитрієва – рішення остаточне

793 0
Касаційний господарський суд у Складі Верховного Суду визнав Садибу Дмитрієва комплексною пам’яткою архітектури та скасував рішення ОАСКу та апеляції про позбавлення охоронного статусу.
Фото: Мапа Реновації

Фото: Мапа Реновації

Відтак тепер Садиба Дмитрієва належить місту та громаді й це остаточне рішення, повідомляють у «Мапі Реновації».

У суді розглянули скаргу забудовника щодо повернення у комунальну власність комплексу з п’яти пам’яток на вулиці Хорива, 2 та відхилили її. Відтак Садибі Дмитрієва не загрожуватиме руйнування та посягання ділків через охоронний статус.

У січні 2022 року Касаційний адмінсуд Верховного Суду скасував рішення ОАСКу про позбавлення садиби Дмитрієва охоронного статусу й визнав її комплексною пам’яткою архітектури.

Нагадаємо, сьогоднішньому остаточному рішенню про збереження комплексу історичних будівель передувала багаторічна судова тяганина, у які були і кумівські нотаріуси, і забудовники, які дотепер переховується від правосуддя на території рф, ідеї зруйнувати ансамбль й звести тут ТРЦ. Більше про те, як кияни захищали та зберегли пам’ятку історії та культури читайте у наших минулих матеріалах.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!