Київ

Весняні канікули у школах Києва та області. Коли почнуться та скільки триватимуть

2772 0
Цьогоріч у школах Києва та області весняні канікули пройдуть у різні терміни.
Фото умовне

Фото умовне

У Міністерстві освіти та науки України цьогоріч не визначали єдину дату, коли всі київські школи підуть на весняні канікули, натомість надали рекомендації, згідно з якими школи можуть самостійно вирішити питання, коли відпочиватимуть їх учні.

МОН рекомендує школам проводити весняні канікули 2023 року від 27 березня до 2 квітня. Таким чином, тривалість відпочинку становитиме дев'ять днів з урахуванням двох вихідних перед канікулами.

Для шкіл, ліцеїв та коледжів із тримісною системою з моделями радять провести весняні канікули від 3 до 9 квітня 2023 року.

У Департаменті освіти і науки КМДА повідомили Твоєму місту, що школи мають право визначати період весняних канікул самостійно. Жодних рекомендацій департамент не надає. Проте більшість шкіл столиці планують іти на весняні канікули наступного тижня.

Читайте також: коли у Києві почнуть прийом заявок до першого класу

Згідно з даними Департаменту освіти і науки Київської ОВА, з 20 березня 5% закладів в області уже перебувають на канікулах. Однак більшість шкіл Київщини на відпочинок підуть з понеділка 27 березня (близько 35% закладів) та 3 квітня (49% шкіл). В інші дати підуть на канікули 4% шкіл, а 7% закладів освіти взагалі не планують весняних канікул, тому що відпочивали під час зимових канікул довше, ніж зазвичай.
 
Як повідомлялося раніше, у Києві, в рамках проєкту зі створення концепції ствердження української мови в усіх сферах життя, шукають школи з успішним досвідом впровадження україномовного середовища. рамках проєкту зі створення концепції ствердження української мови в усіх сферах життя, почати хочуть із навчальних закладів, тому шукають приклади успішного впровадження серед київських садочків та шкіл.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!