Київ

Міст-довгобуд у Києві продовжують зводити. На якому етапі роботи

1883 0
Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро почали будувати ще у 2003 році, з перервами через відсутність фінансування. На завершення будівництва (без метро) потрібно близько 9 млрд грн.

В основних конструкціях Подільського мосту добудували естакаду для метрополітену через які поїзди майбутньої гілки столичної підземки зможуть перевозити пасажирів між берегами Дніпра. Про це Суспільному розповіли в Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд у Києві.

Подільський мостовий перехід – це двоярусна споруда, що складається з трьох мостів та естакад, які їх з'єднують. На верхньому ярусі мають розміститися шість смуг автомобільного руху, а на нижньому – готова естакада для метро на Троєщину з трьома станціями.

Як зазначили у відомстві, три станції метро на Троєщину вже готові: «Суднобудівна», «Труханів острів», «Затока Десенка». Зазначені назви станцій є проєктними та, можливо, будуть уточнені.

Читайте також: Кличко пообіцяв відкрити метро на Виноградар вже наступного року

«Це передбачає готовність будівельних конструкцій станцій в етапі влаштування залізобетонних конструкцій без влаштування оздоблювальних робіт, внутрішнього обладнання, кабельної продукції та колій у баластних коритах», – уточнили в КМДА.

Також ведеться будівництво тунелів мілкого закладання та станції метро «Райдужна» на території Русанівських садів.

У Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд зазначили, що ділянка суміщеної з Подільським мостом лінії метрополітену є частиною майбутньої гілки метрополітену, що відповідно до матеріалів Генерального плану забезпечить транспортний зв’язок житлових масивів Вигурівщина та Троєщина з вже наявною мережею метрополітену.

Як повідомлялося раніше, у справі про розкрадання 36 млн грн судитимуть ще одного фігуранта. Загалом, за даними прокуратури, на будівництві Подільського мосту розкрали більше 150 млн грн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!