Від грипу на Львівщині помер чоловік. Перевищення захворюваності є у двох районах

1170 0
Також минулого тижня є один випадок смерті пацієнта від COVID-19.
Умовне фото: Unsplash

Умовне фото: Unsplash

Згідно з моніторингом захворюваності на грип та ГРВІ серед населення Львівської області за минулий тиждень на Львівщині епідемічний поріг перевищений на 11,6%. Медики зареєстрували один летальний випадок від грипу, помер чоловік віком 39 років. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю на профілактики хвороб. 

Перевищення середньообласного показника (484,6 на 100 тис. населення) зареєстрували в Червоноградському (791,1 на 100 тис. населення) та Львівському (582,0 на 100 тис. населення) районах.

У структурі захворювань питома вага дітей до 17 років склала 50,1% (5974 випадки), дорослих – 49,9% (5946 випадків). Найбільша частка хворих відмічається у вікових групах 5-14 років (27,8%) та 30-64 роки (27,9%).

Читайте також: Що зміниться для пацієнтів. Інтерв'ю про медицину Львівщини

На гостру респіраторну хворобу COVID-19 на 10-му тижні 2024 року захворіли 110 мешканців Львівщини (4,47 на 100 тис. населення) проти 91 (3,70 на 100 тис. населення) за попередній тиждень – ріст на 17,3%.

Зареєстровано 1 випадок смерті пацієнта від COVID-19, який не був вакцинований (проти 4 випадків за попередній тиждень).

На стаціонарному лікуванні з приводу COVID-19 перебували 13 пацієнтів (на попередньому тижні – 30), з приводу грипу та ГРВІ – 105 пацієнтів проти 160 на попередньому тижні.

Нагадаємо, про те, як змінилася мережа медичних закладів у Львівській області, які лікарні реорганізували, від чого найчастіше помирають жителі нашої області та чому медики фіксують рекордну кількість інсультів, журналістка Tvoemisto.tv дізналася в Наталії Літвінської, яка нещодавно очолила департамент охорони здоров’я ЛОВА. Читайте тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!