Від сьогодні в Україні подорожчав газ для населення

3164 0
Тарифи на опалення у Львові мають зрости з наступного року.
ілюстративне фото: Точка доступу

ілюстративне фото: Точка доступу

З 1 листопада в Україні зросте ціна на газ для населення. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час позачергового засідання Уряду 19 жовтня, передає «Укрінформ».

«Ми знайшли компромісний підхід. Ціна на газ 1 листопада зросте лише на 23,5%. Це те, чого нам вдалося досягти внаслідок переговорів», — сказав Володимир Гройсман.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Як писала «Економічна правда», вартість газу зросте до 8550 грн за тисячу кубічних метрів.

«Міністерство енергетики та вугільної промисловості відповідно до домовленостей, які були досягнуті між урядом та Міжнародним валютним фондом, підготувало проект постанови, який визначає нову ціну на газ для населення. Проект постанови покладає спеціальні обов'язки на НАК "Нафтогаз України" продавати з 1 листопада 2018 року постачальникам газу для населення за ціною 8550 грн за 1 тисячу кубічних метрів», — заявив міністр енергетики Ігор Насалик.

Пізніше «Нафтогаз» повідомив, що кінцева ціна газу для населення з 1 листопада по 30 квітня становитиме 8548,92 гривні за тисячу кубометрів.

За словами в.о. директора ЛМКП «Львівтеплоенерго» Богдана Камінського, опалення у Львові подорожчає з наступного року.

Читайте також: В Україні удосконалили умови отримання субсидій. Що змінилося

«Коли точно тариф відкоригують, невідомо. Рішення приймає нацкомісія, тому все залежатиме від того, як вона проведе регуляторну процедуру. Очікуємо, що це буде з наступного року. Відповідно збитки, які отримає теплоенерго за 2 місяці (листопад-грудень), згідно із законодавством, комісія мала б компенсувати», — сказав він.

За його словами, тарифи мають зрости на 19%.

Додамо, що опалювальний сезон почався у Львові з 22 жовтня. З 29 жовтня його призупинили через високу температуру повітря.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!