Від сьогодні в Україні посилюють карантин. Які обмеження діятимуть

2719 0
Нові обмеження здебільшого стосуються правил у «жовтій» зоні.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Від сьогодні, 6 грудня в Україні посилили карантинні обмеження. Зміни, здебільшого, стосуються правил у «жовтій» зоні. Зокрема, йдеться про невакцинованих громадян.

Читайте також: Від сьогодні в Україні посилюють правила для мандрівників через поширення «Омікрону»

Відтепер громадські заклади та заклади культури, ресторани, спортзали у «жовтій» зоні можуть працювати лише якщо весь персонал вакцинований принаймні однією дозою, має сертифікат про одужання чи негативний тест. Це ж стосуватиметься і відвідувачів.

Представники закладів повинні не просто запитувати про Covid-сертифікат чи перевіряти його наявність візуально на вході закладу, а зчитувати QR-код із сертифіката через додаток «Дія». Після цього на смартфоні перевіряючого покажуть статус сертифікату – чинний чи нечинний.

У разі відсутності документу у працівника чи відвідувача власник закладу повинен буде сплатити штраф у розмірі від 34 до 170 тис. грн.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Люди, які не отримали принаймні одне щеплення або не мають тесту (ПЛР, антиген), сертифікату про одужання чи протипокази, не можуть в «жовтому» рівні брати участь в проведенні будь-якого роду масових заходів (розважальних, релігійних, соціальних), не зможуть відвідувати кінотеатри, інші заклади культури. Для них будуть закриті бари, кафе, ресторани, ТРЦ. Робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у «жовтому» та «червоному» рівні не обмежується. Обов’язковими залишаються носіння маски та дотримання дистанції у півтора метра.

Окрім цього, відповідно до змін, із 6 грудня скорочують термін дії «жовтих» сертифікатів вакцинації про одне щеплення від Сovid-19. Він буде становити 30 днів, а раніше був чинний 120.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!