Відучора вакцинованих освітян на Львівщині побільшало на 4%

1303 0
На сьогодні повністю вакциновані 38% педагогів, однією дозою – 51%.

Вакцинація працівників освітніх закладів у Львові та області стала активнішою, зокрема, за добу кількість щеплених від коронавірусу педагогів збільшилася на 4%, а кількість закладів, які працюють в очному режимі, зросла на 7%. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту освіти ЛОДА Олег Паска.

Читайте також: «Нас зробили крайніми». Що у Львові з вакцинацією вчителів та як дають раду інші міста

У розрізі районів найгірші показники серед шкіл були у Львівському районі. Нинішня динаміка збільшилася суттєво покращилася завдяки збільшенню темпів вакцинації освітян у Львові, каже він.

«У нас 30% педагогів живе і працює у Львові. Оскільки місто мало один з найнижчих відсотків вакцинації серед районів області – станом на понеділок лише 2,6% міських установ могли працювати в очному режимі. Натомість інші райони мали 20-24%. Міська влада подбала про інтереси учня в інший спосіб – школам дозволили працювати за умови негативного ПЛР-тесту у вчителів або сертифікату про вакцинацію. І це – правильний підхід. Думаю, ще 2-3 дні буде хаос і турбулентність у нормалізації навчального процесу. Але це дасть ефект – буде збережено очне навчання і учні з понеділка зможуть вчитися», – каже Олег Паска.

Читайте також: У школах Львова продовжують відкривати мобільні бригади вакцинації. Перелік

Станом на 24 вересня на Львівщині у звичному режимі працюють 31% шкіл. За прогнозами очільника обласного департаменту освіти, якщо педагоги продовжать вакцинуватися у нинішньому темпі, повністю перейти на очне навчання школи зможуть вже через 10 днів.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!