Від завтра в Україні набувають чинності закони про розмитнення «євроблях»

4269 0
Президент підписав закони в п'ятницю, 23 листопада.
ілюстративне фото: 20minut.ua

ілюстративне фото: 20minut.ua

Від завтра, 25 листопада, в Україні набувають чинності закони про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації №8487 та №8488. У п'ятницю, 23 листопада, їх підписав Президент України Петро Порошенко. Сьогодні, 24 листопада, закони опублікували на офіційному ресурсі Верховної Ради України – «Голосі України».

Читайте також: Як поліція полюватиме на порушників на єврономерах

Нагадаємо, Законопроект №8488 вносить зміни до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України. Він, зокрема, вводить обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення, — одне авто. Ввезення наступних легкових транспортних засобів передбачає наявність гарантії. Гарантом може виступити фінансова установа, яка візьме на себе зобов’язання сплатити суму всіх митних платежів, якщо авто не вивезуть. Детальніше про законопроект можна прочитати за посиланням

Читайте також: Репресії проти «блях». Чому ціну авта для пересічного українця хочуть зробити непересічною

Іншим законом в Україні знизили акцизи на розмитнення авто на іноземних номерах. Tvoemisto.tv вже раніше пояснювало, що означає цей закон для автомобілстів та пересічних громадян.

Усі кошти, зібрані з розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, будуть направлені в Пенсійний фонд України. 

Додамо, що власники авто на єврономерах неодноразово протестували проти прийняття цих законів. Вони пікетували Львівську обласну державну адміністрацію та блокували траси всеукраїнського та європейського сполучення.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!