Відкрити для проїзду вулицю Бандери у Львові планують до Миколая

1998 0
До Миколая мають завершити основний об'єм робіт, щоби вулиця була проїзною.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

Основний об'єм робіт з реконструкції вулиці Степана Бандери у Львові планують завершити до 19 грудня цього року. Про це сьогодні під час стріму Tvoemisto.tv повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. У цілому, за його словами, роботи виконують за планом.

«До Миколая мають завершити основний об'єм робіт, щоби вул. Бандери була проїзною. Звичайно, ще будуть нюанси щодо хідників. Паралельно поставили також завдання для площі перед пам’ятником Бандери. Там певні речі треба зробити, архітектурні рішення ми знайшли», – каже він.

Водночас відновлювати підземну вбиральню не будуть, а зроблять наземну, модульну.  

Окрім цього, за словами Андрія Садового, кінцевого рішення щодо компенсацій мешканцям за цілодобові роботи на перехресті вулиць Городоцької – Бандери ще не прийняли.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація

«Нічна робота тривала не так довго, як ми планували, але весь матеріал вже зібраний. Ірина Маруняк надасть мені список мешканців, яким потрібно буде виплатити компенсації за незручності під час проведення робіт», – додав він.

У відповіді на запитання Tvoemisto.tv про те, що на щойно відкритому після ремонту перехресті вже помітили низку недоліків, інженери підрядної компанії «Онур» пояснюють – працювали виключно в межах проєкту, на що мали дозвіл.

«Є межа робіт, і в цих межах все виконали. Замовник розширює обсяг робіт, а підрядник їх виконує. Том це також питання до балансоутримувача», – кажуть представники підрядника.

Нагадаємо, що через помилку у проєкті ще на рік затрималося будівництво моста на вулиці Ковча. «Складна геологія» і «деякі неточності» у проєктуванні колій пригальмували на кілька місяців ремонт на вулиці Шевченка, реконструкцію вулиці Степана Бандери також обіцяли завершити ще у червні, утім там досі тривають роботи. Тvoemisto.tv проаналізувало, як Львів підходить до реконструкцій вулиць, хто виготовляв проєкти останніх масштабних реконструкцій, через що затримується ремонт та що потрібно для того, аби покращити цю ситуацію.

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!