Київ

Відповідальність за готовність укриттів у висотках несуть його мешканці, – очільник столичної Оболоні

1042 0
Район несе відповідальність лише за ті укриття, які перебувають у закладах освіти.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Укриття в житлових багатоповерхових будинках не перебувають на балансі районної адміністрації чи міських структур, вони є власністю мешканців багатоквартирних будинків. Також вони не належить місту, навіть якщо там нема ОСББ. У зоні відповідальності районів лише ті укриття, які перебувають у закладах освіти. На Оболоні таких 90. Про це в інтерв’ю «Твоєму місту. Київ» повідомив очільник Оболонського району Кирило Фесик.

Райадміністрація ремонтує укриття в багатоквартирних будинках лише якщо є такий запит від їхніх мешканців чи ОСББ.

«Укриття в багатоповерхових будинках не перебувають на балансі районної адміністрації, а є власністю мешканців багатоквартирних будинків. Ми їх ремонтуємо лише якщо є такий запит від мешканців чи ОСББ. А керуюча компанія просто надає послугу і не є власницею будинку. Її тариф входить у конкретний перелік послуг. Тому коли люди мені пишуть, що в нас 50 років не робили капітального ремонту, то я кажу, що ще 50 років не будуть робити. Є міські програми співфінансування – ось на них і варто подаватися. Місто не зобов'язане відновлювати будинки. Це ваша власність. Якщо ви є власниками будинку, маєтку, будиночка на 60 квадратних метрів, ви ж не будете писати мені, щоб район відремонтував його? Так само і з багатоквартирним будинком – в ньому багато власників, усі разом вони є власниками цього будинку. Він не належить місту, навіть якщо там нема ОСББ. Цього ніхто не хоче пояснювати, тому що це антипопулізм», - роз’яснює Кирило Фесик.

Для того, аби РДА відремонтувала укриття у багатоквартирному будинку потрібно, аби його обслуговувала керуюча компанія району. На такий ремонт місто виділило трохи більше 70 мільйонів гривень на весь район: «У тих будинках, що перебувають на обслуговуванні керуючих компаній, будуть відремонтовані укриття. Ми в цьому році маємо 71 098 255, 00 гривень на укриття в цих житлових будинках. Багато вже зроблено за дуже хорошими стандартами, хоча кошти виділили, нагадаю, аж влітку», - додає Кирило Фесик.

Зазначимо, за статистикою Оболонської РДА, загалом на Оболоні близько 440 укриттів. З них 108 – це укриття в житлових будинках, 90 – в садочках і школах. На балансі району перебувають лише укриття в закладах освіти, 98% укриттів із них облаштовані. Також на балансі району перебуває 5 потужних сховищ, які РДА уже відремонтувала. У планах району облаштувати як укриття 7 старих громадських вбиралень в підземних переходах, які сьогодні не працюють – їх влітку поставили на баланс районного ШЕУ. Наразі ремонт зроблений в одній із таких вбиралень.

Нагадаємо, за останні 1,5 роки Київ виділив 2 мільярди гривень на ремонт укриттів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!