Відпустки і виплати. Рада ухвалила законопроєкт про пільги військовим

756 0
Законопроєкт підтримали в цілому 296 депутатів
ФОТО УМОВНЕ

ФОТО УМОВНЕ

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт, який посилює соціальний захист військовослужбовців та поліцейських. Законопроєкт підтримали в цілому 296 депутатів

Законопроєкт передбачає можливість для військовослужбовців перебувати на лікуванні до 12 місяців, зокрема за кордоном, та без потреби через 4 місяці проходити ВКЛ. 

Військовослужбовці ЗСУ мають право отримати одноразову відпустку при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення в повному розмірі.

Читайте також: У Львові ветерани можуть отримати кошти на розвиток власної справи

Також встановлюється «розмір одноразової грошової допомоги, що виплачується у разі загибелі (смерті) військовослужбовця під час виконання ним обов’язків військової служби, не може становити менше ніж 15 000 000 гривень».

Читайте також: У Львові військові зможуть безкоштовно займатись у фітнес-клубах. Як це зробити

Крім того, встановлюють норми проти дискримінації за статтю та проти сексуального домагання. Зокрема, «забезпеченням рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, недопущенням насильства за ознакою статі, сексуальних домагань, правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості».

Також в цьому документі зазначено про відхилення заборони військовослужбовцям публікувати відео в соцмережах. Вони матимуть ті ж права на свободу слова в соцмережах, що й інші українці.

Нагадаємо, для військовослужбовців у Львові є низка безкоштовних послуг.  Перелік читайте за посиланням. Також у місті діють пільги, психологічні та юридичні консультації, адаптація до цивільного життя – через екскурсії, мистецтво та інші активності, підтримка ветеранського бізнесу та різні соціальні програми допомоги, більше читайте тут

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!