Відтепер українцям потрібен закордонний паспорт, щоб поїхати у Білорусь

1379 0
З 1 вересня для поїздок у Білорусь громадянам України потрібен закордонний паспорт.
Фото: Jana Shnipelson FOR UNSPLASH

Фото: Jana Shnipelson FOR UNSPLASH

З 1 вересня 2020 року виїзд громадян України у Республіку Білорусь можливий лише за закордонними паспортами. Відповідне рішення український уряд ухвалив ще 13 травня.

В уряді аргументували таке рішення покращенням захисту українців, адже у разі втрати за кордоном внутрішнього паспорта ідентифікація власника триває довго і складно, на відміну від процедури із втратою закордонного паспорту. Друга причина – на перетин кордону потрібно буде менше часу, оскільки дані латиницею зчитуються спеціальними пристроями і перевіряються у базах.

Читайте також: Міграційна служба запустила чат-бота для консультацій щодо оформлення документів

Громадяни України, які проживають на території Республіки Білорусь, можуть оформити закордонні паспорти у Посольстві України в Мінську або Консульстві України в Бресті. 

При цьому українців, які після 1 вересня 2020 року перебуватимуть на території Білорусі без закордонних паспортів, під час повернення в Україну прикордонники пропускатимуть і за внутрішніми паспортами.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!