Україна

В Україні запровадили нове свято 9 травня

1184 0
Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ.
Фото умовне

Фото умовне

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про святкування в Україні Дня Європи 9 травня. Він також подав законопроєкт про те, щоб зробити  8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Джерело: відеозвернення президента

«Правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи. Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра 9 травня ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир», — зазначив

Він додав, що саме 8 травня більшість народів світу згадує перемогу над нацизмом та вшановує пам'ять загиблих у війні. Оскільки 8 травня набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію Вермахту

«Ми повертаємо нашій державі чесну історію без ідеологічних домішок. Саме 8 травня більшість народів світу згадує велич перемоги над нацизмом. Саме 8 травня світ вшановує памʼять усіх, чиї життя забрала та війна. Саме 8 травня набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію Вермахту», — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що у Головному управлінні розвідки Міноборони України вважають, що росія на День перемоги 9 травня може готувати провокації проти своїх цивільних, або й проти білорусі, щоб звинуватити в цьому Україну.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!