Вікна у львівському дитсадку, біля якого впала ракета, відновлять благодійники

609 0
Загалом у садку потрібно відновити 57 звичайних вікон та 2 великих вікна на сходовій клітці.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові в дитячому садочку, який зазнав руйнувань внаслідок ракетного удару 15 серпня, коштом американських благодійників замінять всі вікна. Про це повідомила Львівська міськрада.

Представники благодійної організації Global Empowerment Mission (GEM) провели необхідні заміри та вже планують роботи. Загалом у садку потрібно відновити 57 звичайних вікон та 2 великих вікна на сходовій клітці.

«Загалом у садочку потрібно відновити 57 вікон, 51 двері (вхідні та міжкімнатні), 2 великих вітражних вікна на сходовій клітці, 6 міжкімнатних перегородок (між спальнями та ігровими кімнатами). Це все зруйнувала вибухова хвиля. Окрім цього, під час комісійного обстеження виявлено, що покрівля закладу зазнала значних ушкоджень та потребує капітального ремонту. Також значних пошкоджень зазнали стіни будинку. Уціліла лише частина меблів, внутрішні приміщення потребують ремонтів. Ігровий майданчик на вулиці повністю зруйнований», – зазначила Ірина Кирда.

Читайте також: росіяни обстріляли Львівщину ракетами, які сконструювали цього року 

Заміна вікон відбувається у межах програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF), коштом якої вже встановлюють близько 1000 нових вікон в будинках, що постраждали внаслідок попереднього ракетного удару по Львову, 6 липня. Також благодійники роздали постраждалим мешканцям продуктові набори – більше 1500 GEM-боксів.

Нагадаємо, що зранку 15 серпня росіяни завдали масованого ракетного удару по Львову. Кількість людей у Львівській області, які постраждали внаслідок ракетної атаки pociян цієї ночі, зросла до 19. Серед них є шестеро осіб старшого віку, яким від 62 до 75 років. 

15 серпня ввечері в місті завершили обстеження наслідків ураження російськими ракетами. Загалом пошкоджень зазнали 48 будинків. У будинках вибито або пошкоджено 830 вікон, 81 пара дверей, 6 покрівель у багатоповерхівках та 5 покрівель у приватних. 

Усе найголовніше про наслідки ракетного удару >;Tvoemisto.tv зібрало у новині.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!