Київ

Вікові дерева Києва планують оголосити ботанічними пам’ятками природи

912 0
Пам’ятками природи місцевого значення планують оголосити “Дуб Розкішний”, “Шевченківську яблуню” та інші об’єкти.

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики підтримала проєкт рішення, згідно з яким вікові дерева Києва планується оголосити ботанічними пам’ятками природи місцевого значення. Про це повідомила пресслужба Київської міської ради. 

Відповідне рішення було підтримано на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики. 

На думку депутатів, таке рішення сприятиме забезпеченню належних умов для збереження вікових дерев та проведення подальших наукових досліджень.

Ботанічними пам’ятками природи місцевого значення планують оголосити:

  • природний об’єкт «Дуб Розкішний» – дерево дуба звичайного, віком 300-350 років, який зростає у парку «Нивки» з боку вулиці Авіаконструктора Ігоря Сікорського; 
  • природний об’єкт «Група дерев дуба звичайного та сосни звичайної» – два дуби звичайні, віком 300-350 років, а також дві сосни звичайні. Група дерев зростає у межах лісового урочища «Кинь-Грусть» з боку вулиці Кобзарської;
  • природний об’єкт «Група дерев дуба звичайного на вулиці Борщагівській» – чотири дуби звичайні, віком понад 170-200 років, які зростають на прибудинковій території біля будинку № 189/1 на вулиці Борщагівській;
  • природний об’єкт «Шевченківська яблуня» – дерево яблуні домашньої, віком понад 150 років, яка зростає у парку ім. Т. Г. Шевченка.

 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив проєкт Закону «Про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!