Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку оголосили підозру у державній зраді

1457 0
Народні депутати підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.
Фото: ОПЗЖ

Фото: ОПЗЖ

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді голові політради партії Опозиційної платформи «За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Про це вона повідомила сьогодні, 11 травня.

Читайте також: «Вставай страна огромная!» Медведчук ініціює імпічмент президента. Відео

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків», – повідомила Ірина Венедіктова.

Вона наголосила, що народні депутати підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

«За результатами обшуків, місцезнаходження нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою», – сказала генпрокурорка.

Читайте також: «Це не свобода слова, це інформаційний тероризм». РНБО про підстави для санкцій проти каналів Козака

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – «112 Україна», NewsOne, ZIK. Санкції ввели терміном на 5 років.

В Офісі президента заявили, що санкції проти Козака і трьох каналів, підконтрольних Медведчуку, не є зазіханням на свободу слова, а є виключно боротьбою із «чужорідною пропагандою». Натомість голова Національної спілки журналістів України Томіленко назвав їх «надзвичайною ситуацією й наступом на свободу слова». У відповідь РНБО прокоментувало, що санкції проти каналів соратника Медведчука Тараса Козака не є наступом на свободу слова, а заходом, щоб не допустити інформаційного тероризму стосовно української держави. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!