Віллу на Коновальця обіцяють зберегти. Фото

2164 0
Власницею вілли є дружина нардепа Ярослава Дубневича Наталя.
фото: віра крива/фейсбук архітектура львова

фото: віра крива/фейсбук архітектура львова

Віллу на Коновальця, 110 обіцяють зберегти. У цьому запевнив заступник міського голови Андрій Москаленко після виїзної наради.

На місце реконструкції виїжджали представники ДАБІ та Франківської РА, управління охорони історичного середовища та власниця вілли.

Протягом тижня тут, за словами посадовця, проводили роботи без паспорта об’єкта та без чіткого підтвердження, за яким саме проєктом ведуться роботи. У віллі, за словами Андрія Москаленка, почали розбирати дах.

Раніше ДАБІ, уточнив він, надав перелік зауважень до пакету документів, який власниця вілли подавала для початку робіт.

Під час виїзної наради архітектор та власниця вілли представили проєкт, за яким мають відбуватись роботи.

Андрій Москаленко додав, що 22 червня всі зауваження ДАБІ мають бути усунені. Раніше, 9 червня, власниця вілли отримала акт про те, що вона недотрималась умов декларації про початок будівельних робіт.

Підтвердженням того, що Наталія Дубневич стала власницею будинку у 2014 році, є декларації про доходи Ярослава Дубневича. 

Для довідки

Вілли-близнюки родин Равських та Садловських на вул. Коновальця, 108-110 збудували в стилі сецесії в 1906-1907 роках за проєктом Казімежа Равського. З часом вілли перестали бути схожими на близнюків. Першу відновили, але вона зберегла лише форми, оригінальний стиль мансарди і характерні керамічні вставки над вікнами.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!