Вірянам у Львові рекомендують брати участь у богослужіннях у домашніх умовах

3831 0
Для тих, хто хоче піти до храму, радять помолитися просто неба на його території.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Вірянам рекомендують залишатися вдома та слухати службу Божу онлайн, оскільки Львів та область із 30 жовтня переходять в «червону» зону епіднебезпеки. Таке рішення прийняли сьогодні, 28 жовтня, на засідання Ради єпископів Львова.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, тим, хто хоче піти до храму, радять помолитися просто неба на його території, дотримуючись дистанції – не менше 2 м (за винятком членів однієї сім’ї, що живуть разом). Відстань між відвідувачами у храмі має бути не менше 2 м та заповненість – не більше 50% площі храму. Люди, які перебувають у храмі, повинні бути у масках.

Читайте також: Безпечна сповідь і чистота у серці. Як у Львові на карантині проводять таїнство сповіді

Також Рада Церков рекомендувала сприяти тому, аби біля входу до храму не утворювались скупчення людей і забезпечити контрольований вхід/вихід з храму.

Шанування святинь (хреста, ікон, святих мощей) – виявляти лише через поклоніння/поклон перед ними, без цілування. Окрім того, рекомендовано мирянам у поминальні дні (1-2 листопада) відмовитися від відвідин кладовищ.

Нагадаємо, що з 30 жовтня Львів як і область переходить в «червону» зону. Працювати зможуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% від коронавірусу двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати вакцинації або ПЛР-тест, дійсний 72 години. Окрім цього, обов'язковими залишаються температурний скринінг, дистанція та маски. Детальніше про всі обмеження дізнавайтеся за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!