До 15 градусів морозу. На Львівщину йде похолодання

1804 0
Суттєве зниження температури синоптики прогнозують 24-26 січня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Завтра, 20 січня у Львові та області прогнозують посилення вітру, оскільки очікується проходження атмосферних фронтів від циклону над Скандинавією. Упродовж найближчих днів сніжитиме та пройдуть хуртовини. Водночас на початку наступного тижня суттєво похолодає. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

Читайте також: Як вберегтися від травмування взимку. Поради МОЗ

Завтра, 20 січня на Львівщині вночі очікується без істотних опадів, а вранці та вдень сніжитиме. На дорогах – ожеледиця. Вітер буде північно-західний, вранці та упродовж дня відчутними будуть пориви 15-20 м/с, місцями можливі хуртовини. Вночі температура повітря сягатиме 3-7 градусів морозу, а вдень від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла.

21 та 22 січня також сніжитиме. На дорогах – ожеледиця. У четвер буде більш вітряно, вітер дутиме із заходу 9-14 м/с, можливі пориви 15-20 м/с та хуртовини. У п’ятницю очікується західний вітер з переходом на північно-західний 9-14 м/с, місцями 15-20 м/с також хуртовини. За прогнозом синоптикині, цього дня він потрохи стихатиме. Стовпчики термометрів 21 та 22 січня покажуть вночі 5-10, а вдень 1-6 градусів морозу.

У неділю, 23 січня у Львові та області також сніжитиме, а на дорогах буде ожеледиця. Вітер дутиме з півночі, відтак, стане відчутне зниження температури вночі до 7-12, а вдень до 3-8 градусів морозу.

24 січня місцями очікується невеликий сніг, а на дорогах – ожеледиця. Вітер буде північно-західний. Вночі термометри показуватимуть 10-15 градусів морозу, а вдень 3-8 градусів морозу.

Читайте також: Зі спорядженням та за сприятливих умов. Як ходити у гори взимку 

«Холодна повітряна маса, що надходитиме з північного заходу, принесе на Львівщину 20-23 січня сніжну погоду та поривчастий вітер. Вже 24-26 січня очікується припинення снігової погоди, при проясненні в нічні години температура повітря буде знижуватися до 10-15 градусів морозу, місцями, імовірно, 18-20 градусів – це можуть бути гори та північ Львівщини», – каже синоптикиня Олена Смалюх.

У січні погода має мінливий характер, холодні й теплі повітряні маси дуже швидко надходять. Відтак, в кінці січня та на початку лютого дещо потепліє.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!