«Військовим, що тривалий час на нулі, потрібна демобілізація», – парамедик Андрій Жолоб

9350 0
Парамедик не може пригадати прикладів, коли хлопці йшли на ротацію на пів року.
фото умовне

фото умовне

Незамінних людей на війні немає, тому треба мобілізувати нових офіцерів і солдатів із перспективою заміни тих, які захищають країну з 24 лютого 2022 року. Про це Tvoemisto.tv заявив парамедик Андрій Жолоб із позивним «Бетон», який рятує життя побратимів із початку повномасштабної війни.

За словами парамедика, цей процес має бути поступовим. Для прикладу, варто присилати нового офіцера на посаду заступника чинного командира з перспективою того, що через кілька місяців він замінить його у підрозділі.

Читайте також: Друга зміна в окопах. Чи можлива ротація бійців, які давно воюють

Андрій Жолоб також наголосив, що в лікарні, де він працював, ніхто з лікарів, окрім нього, не пішов на війну: «Але ж вони також мають офіцерське звання, тому заміни вистачає у резерві».

Зокрема, парамедик торік у відпустці пробув 10 і 15 днів, ще 10 днів мав на оздоровлення. Прикладів, коли хлопці йшли на ротацію на пів року, не знає, навіть не чув про таке.

«Тим, що тривалий час були на «нулі», однозначно потрібна демобілізація. Там уже психологічна руїна в голові. Для штабних можлива ротація», – розповів він.

Читайте також: «Мене вразило, що пасажири змовчали». Андрій Жолоб про фронт і тил

Детальніше про те, чи можлива за нинішніх умов демобілізація військових, чи готують заміну тим, що за час повномасштабної війни стали чи не найбільш вправними бійцями та які ризики загрожують нашій країні, якщо з поля бою підуть найкращі дізнавалося Tvoemisto.tv. Читайте за посиланням. 

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!