Військовий комісар Львівщини отримав штраф за публікацію списку призовників у Facebook

6809 0
Головний військовий комісар Львівщини на судові засідання двічі не з’являвся, внаслідок чого справу розглядали без нього.
Фото: galinfo.com.ua

Фото: galinfo.com.ua

Керівника Львівського обласного військового комісаріату Львівщини Олександра Тіщенка оштрафували на 5,1 тис. грн за публікацію списку призовників та їхніх персональних даних на сторінці військомату у Facebook. Про це йдеться у рішенні Личаківського районного суду м. Львова від 26 лютого.

Як йдеться у постанові суду, публікація 15-ти тисяч прізвищ ухилянтів від служби призвела до порушення прав призовників, тож Олександрі Тіщенка визнали винним у порушенні ч. 4 ст. 188-39 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недодержання порядку захисту персональних даних), призначивши йому мінімальний штраф за цією статтею у 5,1 тис. грн.

Читайте також: Хто порушник: військомат чи призовники

«Військовий комісар Львівського обласного військкомату не дотримався порядку захисту персональних даних, що призвело до незаконного доступу до них, яке проявилось в тому, що 22 листопада 2017 року на офіційній сторінці Львівського обласного військкомату у Facebook було опубліковано списки громадян, які підлягають призову на строкову військову службу і не з'явилися до військового комісаріату», – йдеться у постанові.

Головний військовий комісар Львівщини на судові засідання двічі не з’являвся, внаслідок чого справу розглядали без нього. Позов на Тіщенка подали у регіональному представництві уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області. Олександр Тіщенко має право подати апеляцію протягом десяти днів після рішення суду.

Читайте також: У Львові судитимуть колишнього суддю

Нагадаємо, 22 листопада торік на сторінці військового комісаріату Львівщини у Facebook опублікували списки 15-тисяч громадян, ухиляються від строкової служби. Вранці наступного дня публікацію заблокували через численні скарги львів’ян, яких обурило оприлюднення персональних даних призовників. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!