Візова агенція зі Львова переправляла ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів

2025 0
За свої «послуги» чоловіки брали сім тисяч євро.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

СБУ затримала двох мешканців Львівщини 25 та 45 років, старший з яких є керівником візової агенції. Чоловіки переправляли ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів за 7 тисяч євро. Про це повідомили в Нацполіції Івано-Франківської області.

Читайте також: У Львові затримали киянина, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

«Як встановили правоохоронці, зловмисники організували незаконну діяльність у воєнний час, а саме сприяли переправленню військовозобов’язаних чоловіків, віком від 18 до 60 років через кордон України», – йдеться у повідомленні.

Чоловіки підшуковували клієнтів, забезпечували їм виготовлення фіктивних документів про нібито належність до волонтерських організацій, що дає можливість перетину кордону. Таким чином здійснювали їх нелегальну переправу.

В ході проведених обшуків у офісному приміщенні візової агенції, за місцями проживання та у транспортних засобах зловмисників виявили і вилучили понад 270 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, флеш-носії, карти пам’яті, банківські картки, мобільні термінали, чорнові записи з доказами протиправної діяльності, травматичний пістолет та карабін з набоями.

Обом фігурантам повідомили про підозру за підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За скоєне чоловікам загрожує до дев’яти років позбавлення волі із забороною займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Львові затримали мешканця столиці, який організував незаконне переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!