У Львові затримали киянина, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

2257 0
Наразі затриманому повідомили про підозру та вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

У Львові затримали мешканця столиці, який організував незаконне переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Згідно із матеріалами кримінального провадження, 41-річний чоловік організував незаконний перетин державного кордону України для чоловіків, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії правового режиму воєнного стану. Свої послуги зловмисник оцінював у розмірі від 3000 до 5000 долл з людини.

Зокрема, встановили, що чоловік збирався переправити через державний кордон України з Польщею громадянина призовного віку. Так, зустрівшись із ним на території міста Львова, зловмисник отримав грошові кошти у загальному розмірі 110 тис грн. Одразу після отримання коштів чоловіка затримали. 

Читайте також: Україна отримає від Британії РСЗВ, яка влучає в ціль на відстані до 80 км. Що це за система

За результатами проведеного невідкладного обшуку в автомобілі зловмисника виявили та вилучили грошові кошти у розмірі 55 тис грн та 6100 долл, мобільні телефони, довідки лікарської комісії.  

Наразі затриманому повідомили про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Львівській області спецслужба виявила та блокувала протиправний механізм незаконного продажу захисного спорядження, яке завезли як гумдопомогу. Зловмисники ввозили бронежилети нібито для потреб армії, а згодом продавали їх для власного збагачення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!