Підприємці, яких звинувачують у підробці антисептика на Львівщині, оскаржують конфіскацію майна

1824 0
Власники компанії ТОВ «Орфей» переконані, що справу відкрили через скаргу їхнього конкурента, а конфіскація майже 2500 пляшок антисептику, сировини, тари та наклейок відбулася неправомірно.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

Власники ТОВ «Компанія Орфей», яких звинувачують у виготовленні токсичного антисептика, оскаржують у Львівському апеляційному суді рішення слідчого судді про конфіскацію антисептиків. 

Читайте також: Каюсь! Будьте здорові. Як львівські суди розглядають карантинні справи

2 липня у львівській поліції та прокуратурі заявили, що викрили цех у Стрию, де підпільно виготовляли антисептик, склад якого не відповідає санітарним вимогам та є небезпечною для життя і здоров’я. Тоді на підприємстві провели обшуки, під час яких влучили майже 2500 пляшок дезінфектора, тару, сировину, поліграфію та дозволи на виготовлення. 

Керівник компанії Роман Беч «Орфей» вважає, що весь їхній товар конфіскували необґрунтовано. Адвокат Ярослав Мазур запевняє, що СБУ та слідчі не проводили експертизу рідини і не мали відповідних висновків експертів, аби стверджувати, що засіб токсичний.

«Ми намагаємося донести суду, що ця справа замовна. Конкурент підприємства подав скаргу в СБУ, в якій зазначив, що купив токсичний антисептик. Ми вважаємо, що не було доказів, щоб арештовувати майно», – розповів адвокат компанії Ярослав Мазур.

Він додає, що через конфіскацію виготовлення антисептику на підприємстві зупинилося, а компанія займається торгівлею. Результатів експертизи, що має визначити токсичність засобу, ще немає. Наразі триває досудове слідство. Головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко у день обшуків заявляла, що за висновками експертів антисептик містить токсичну речовину, потрапляння якої всередину організму людини може призвести до незворотних змін або й до смерті.

У СБУ кажуть, що як сировину використовували омивач для автомобільного скла, до якої входить токсична речовина етиленгліколь. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 227 (Умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) Кримінального кодексу України. 

Читайте також: Офіцера Академії сухопутних військ затримали на хабарі 1200 доларів

Колегія суддів сьогодні, 23 липня, не задовільнила апеляційну скаргу і відправила документи на доопрацювання слідчих Нацполіції, бо у протоколі слідчі допустили помилки і неточності у кількості та описі конфіскованого товару.

Нагадаємо, що йдеться про антисептик Antibacterial Virus Protection. Обсяги збуту становили близько 17 000 на день. Його продавали на популярних інтернет-майданчиках та торговельних мережах.

Наталія Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!