Київ

Власники МАФів у Києві просять владу не чіпати їх на час війни

875 0
Бізнес просить столичну владу про компроміс – припинити демонтаж МАФів на час війни.
Фото: Тимур Ткаченко

Фото: Тимур Ткаченко

Громадські організації підприємців просять КМДА піти на компроміс та відмовитися від демонтажу й перенесення тимчасових споруд до завершення війни.

Таку позицію власники столичних МАФів озвучили на круглому столі, який пройшов 13 квітня в Укрінформі. Їм вдалось заручитися підтримкою голови Громадської ради при КМДА Геннадія Кривошеї, який озвучив резолюцію.

Прохання про компроміс є відповіддю власників МАФів на ініціативу столичної влади щодо актуалізації правил розміщення кіосків, яка була озвучена напередодні на круглому столі за участі підприємців і представників міськдержадміністрації та військової адміністрації. Як повідомлялося, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, у питаннях демонтажу місто керується рішенням Ради оборони міста Києва від липня минулого року про демонтаж МАФів, які розташовані біля входів та виходів зі станцій метро та вздовж прилеглих шляхів.

За словами Кривошея, хвиля останніх демонтажів МАФів означає «фактичне знищення багатьох маленьких бізнесів», «позбавлення засобів до існування родин таких підприємців» та «втрату 20 тисяч робочих місць». «Це не лише моя позиція чи позиція Громадської ради, це позиція всієї громадськості, яка захищає малий бізнес у Києві», - запевнив Генадій Кривошея.

Голова Громадської ради при КМДА наголосив, що йдеться винятково про кіоски, розміщені на законних підставах, відповідно до дозвільних документів, виданих київською міською владою. «Ми не захищаємо тих, хто працює без документів, хто порушує закони і встановлює споруди на зелених зонах, хто заважає входу і виходу людей з метро та укриттів. Ми захищаємо лише добросовісних підприємців, які працюють відповідно до закону», - зазначив Кривошея.

Читайте також. КМДА прибере МАФи на Шулявці та удосконалить правила розміщення тимчасових споруд у місті 

За його словами, чинна постанову Кабміну №314 від 18 березня 2022 року “Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану”, дозволяє автоматично подовжувати на воєнний період терміни дії ліцензій та дозвільних документів.

Підприємці просять про термінове скликання засідання Ради оборони столиці аби відкоригувати вказані Правила, а також надати власникам МАФів 30-денний термін самостійно знайти місце для перенесення  «із погодженням з балансоутримувачем та вивченням громадської думки».

У заході, окрім Кривошеї, взяли участь також такі спікери: Євген Слесаренко – секретар Громадської ради при КМДА; Олександр Лисенко – голова Комітету з питань розвитку підприємництва, комунальної власності, торгівлі, житлово-комунальної інфраструктури та інформаційно-комунікаційних технологій Громадської ради при КМДА; Тетяна Петренко – співголова ГО «Київський міський комітет порятунку бізнесу»; Костянтин Кретов – Асоціація малого і середнього бізнесу; Василь Гончарук – голова Громадської ради при Міністерстві юстиції України, підприємець; Вікторія Гапоненко - керівник "Профспілка підприємців та найманих працівників «Єдність»"; Олексій Бабанський – Асоціація розповсюджувачів преси України; Михайло Биченок – ППО ТДВ «Агентство Союздрук».

Нагадаємо, цього тижня хвиля демонтажів МАФів дісталася до Троєщини: 12 квітня там демонтували понад 10 незаконних кіосків. 

ТЕГИ: маф

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!