Київ

КМДА прибере МАФи на Шулявці та удосконалить правила розміщення тимчасових споруд у місті

793 0
Міська влада готова до конструктивної співпраці з представниками малого бізнесу задля актуалізації правил розміщення тимчасових споруд на засадах прозорості та справедливої конкуренції.

У КМДА анонсували створення якісних громадських просторів з озелененням біля станцій метрополітену «Шулявська» та «Героїв Дніпра», які станом на зараз захаращені МАФами. Разом із тим міська влада висловила готовність до конструктивної співпраці з представниками малого бізнесу задля актуалізації правил розміщення тимчасових споруд на засадах прозорості та справедливої конкуренції.

Про повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на круглому столі з бізнесом, йдеться у релізі КМДА.

За словами Пантелеєва, враховуватимуть усі вимоги безпеки, продиктовані воєнним станом, а також запитом жителів Києва на облаштовані громадські простори.

«Влада Києва прагне забезпечити баланс між цими вимогами і потребами, діючи максимально цивілізовано, враховуючи, що ми живемо і працюємо далеко не в штатному режимі. Рішення мають бути компромісними, враховувати низку обставин і соціальних факторів, але, безумовно, вони мають бути прозорими та працювати на користь громади міста», – зауважив заступник голови КМДА.

 
У КМДА нагадують, що торік у липні Рада оборони міста Києва прийняла рішення про демонтаж МАФів, що розташовані біля входів та виходів до станцій метро, уздовж шляхів у напрямку станцій метро. Так місто забезпечило містянам безперешкодний доступ до укриттів під час повітряної тривоги, яким є підземні станції метро.
 
Також заборонене розміщення тимчасових споруд в охоронних зонах теплових, газових, водопровідних та інших мереж тощо. І на сьогодні правоохоронними органами відкрито низку кримінальних проваджень із цього приводу з вимогою демонтажу таких МАФів. Актуальним залишається запит мешканців на облаштування елементів громадського простору та зелених зон, створення яких унеможливлене перенасиченням вулиць тимчасовими спорудами.
 

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв нагадав, що у Києві на бульварі Миколи Міхновського, біля станції метро «Політехнічний інститут» та на вулиці Вишгородській, де МАФи були демонтовані, прибрали та облаштували територію. 

Також присутнім було продемонстровано проєкт облаштування скверу біля Героїв Дніпра на Оболоні, який наразі проходить громадські слухання: 

Як ми писали раніше, за місяць Департамент міського благоустрою спільно з комунальним підприємством «Київблагоустрій» демонтували вже більше ніж сто споруд.

Фото: КМДА

 

ТЕГИ: мафи, київ, КМДА

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!