Влітку пенсіонерам підвищать пенсії. Хто отримає надбавку

561 0
Доплата за віком є однією з найбільш поширених надбавок і надається пенсіонерам, які досягли 70-річного віку.
ФОТО: HUY PHAN

ФОТО: HUY PHAN

Влітку в Україні матимуть можливість розраховувати на збільшення суми пенсії за рахунок надбавок. Про це повідомив Пенсійний Фонд України

Доплата за віком є однією з найбільш поширених надбавок і надається пенсіонерам, які досягли 70-річного віку. Ця доплата автоматично нараховується щомісяця, коли пенсіонер досягає вказаного віку, при умові, що розмір їхніх пенсійних виплат не перевищує 10 340,35 гривень.

Розмір доплати за віком складає:

  • Від 70 до 74 років включно  300 гривень;

  • Від 75 до 79 років включно – 456 гривень;

  • Від 80 років і старше – 570 гривень.

Також деякі категорії пенсіонерів, які мають особливі заслуги перед державою, можуть отримати надбавку за ці заслуги. Розмір цієї надбавки встановлюється індивідуально залежно від характеру та рівня заслуг кожного пенсіонера.

Хто ще може отримати виплати влітку

До Дня незалежності України уряд виплатить єдиноразову допомогу.

Так, особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент увʼязнення не виповнилося 14 років) вʼязням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: 

  • І групи  3 100 гривень; 

  • II групи  2 900 гривень; 

  • III групи  2 700 гривень. 

Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент увʼязнення не виповнилося 18 років) вʼязням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, призначено виплати у розмірі 1 000 гривень. 

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають 3 100 гривень.

Виплата у розмірі 650 гривень передбачена для таких категорій осіб:

  • члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;

  • члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

  • дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге; 

  • дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

Зазначимо, у квітні зросли пенсії українців, які старше 65 років і мають повний стаж. Розмір пенсійної виплати вказаної категорії осіб, має складати щонайменше 40% від мінімальної зарплати. Пенсія підвищилась з 2840 грн до 3200 грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!