Вночі росіяни атакували Україну ракетами та дронами. Скільки вдалося збити ЗСУ

1484 0
Окупанти запускали ракети по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.
Фото умовне

Фото умовне

В ніч на 9 червня, в період від 22:00 до 4:00 год, росіяни в черговий раз атакували Україну крилатими ракетами та дронами «Shahed-136/131». 

Джерело: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Як зазначили у ЗСУ, загалом окупанти випустили до 16 ударних БпЛА та 6 крилатих ракет повітряного базування. Пуски «шахедів» здійснювались з південного напрямку, крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс. 

Читайте також: Росіяни випустили тільки половину з підготовлених «Калібрів», можуть вдарити ще – ОК «Південь»

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів «Shahed-136/131», «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», «Supercam».

Нагадаємо, що окупанти не були готові до наслідків підриву греблі Каховської ГЕС, зазнали втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!