ВНЗ робитимуть і видаватимуть дипломи самостійно

2243 0
Українські виші відтепер самостійно виготовлятимуть та видаватимуть документи про вищу освіту. Окрім того, вартість створення цього документа буде меншою.
фото: photofact.in.ua

фото: photofact.in.ua

Міністерство освіти і науки повідомляє, що 30 березня 2015 року прийнято постанову, у якій затвердило перелік інформації у документах про вищу освіту. Також встановлено граничну вартість виготовлення документа про вищу освіту державного зразка – 34 гривні (у 2014 році ця сума становила 79 гривень).

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що відповідно до закону «Про вищу освіту» університети самостійно виготовляють та видають документи про освіту. У відомства відсутні повноваження на розроблення та затвердження спеціального порядку щодо централізованого виготовлення та видачі таких документів.

Читайте також: У Львові стане на три виші менше

У Міносвіти повідомляють, що відповідно до законодавства Кабінет Міністрів в межах встановлених повноважень визначає лише обсяг інформації, що вноситься до документа про вищу освіту (науковий ступінь) державного зразка, а Міністерство освіти і науки затверджує форму документа (зміст викладу відповідної інформації) та взаємодію вищих навчальних закладів з Єдиною державною електронною базою з питань освіти у процесі формування реєстраційного номеру документа про вищу освіту (наукові ступені) в зазначеній базі. Однак Міністерство освіти і науки не має жодних правових підстав на вжиття заходів, пов’язаних із централізованим виготовленням документів про вищу освіту (наукові ступені), - йдеться у повідомленні міністерства.

 

Джерело: Освіта.UA


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!