Київ

В.о. ректора НАУ став колишній заступник Шкарлета

1529 0
До призначення в НАУ, Шкуратов був заступником міністра освіти з питань європейської інтеграції

Виконувачем обов’язків ректора Національного авіаційного університету замість Максима Луцького, призначено проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку НАУ Олексія Шкуратова. Про це  повідомляється  на сайті НАУ. 

«Згідно з наказом від 6 жовтня 2023 року, відповідно до указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64.2022 “Про введення воєнного стану в Україні”, ректор НАУ Максим Луцький мобілізований до лав ЗСУ, де розпочав проходження військової служби. На час несення служби Максимом Луцьким тимчасово виконувачем обов’язки ректора призначено Олексія Шкуратова», – йдеться в повідомленні. 

В НАУ зазначають, що Шкуратов – доктор економічних наук, професор, проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Національного авіаційного університету.

До призначення в НАУ, був заступником міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з питань європейської інтеграції.

Нагадаємо, на початку жовтня на тлі повідомлень про реорганізацію університету і чуток про його можливу відставку ректор Національного авіаційного університету (НАУ) Максим Луцький оголосив про намір піти служити в Збройні сили України. 

Раніше депутатка Київради Ксенія Семенова повідомляла про ймовірну реорганізацію НАУ.

«НАУ реорганізовують, Луцького знімають, Федоров і Лісовий будуть робити з НАУ Defence Tech універ. Це може бути заклад, ключовий для оборони. Це може бути топовий технічний університет. Це може бути інституція, яка формує політику держави. Зараз він таким не є. Його очолюють люди, які багато років працювали в інтересах росії і власної кишені. Це мало змінитися давно», – написала вона у Facebook.

Нагадаємо, НАУ неодноразово потрапляв у скандали. Зокрема, як ми писали, ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький під час фестивалю «СтудВесна» погрожував студентам через жарти про ексміністра освіти Сергія Шкарлета.

У липні міністр освіти оголосив догану ректору НАУ Максиму Луцькому, який колись був у «Партії регіонів» та балотувався від «ОПЗЖ». Підставою для догани стало порушення законодавства про освіту та вимог контракту.

Луцький планував стати ректором НАУ у 2015 році, однак тоді ексміністр освіти і науки Сергій Квіт звільнив і Луцького, і його команду. Шанс повернутися в НАУ зʼявився лише у 2020 році, коли міністром став Сергій Шкарлет.

Додамо, що ректора НАУ також підозрюють в організації корупційних схем, зокрема із землями, прилеглими до університету, незаконним звільненням професора та відрахуванням голови студради через участь у мітингу проти Шкарлета. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!