Водій порушував ПДР, а власниця справжнього авто отримувала штрафи: поліцейські виявили автівку-двійник

6989 0
Столичні поліцейські затримали водія автівки-двійника.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

У Києві правоохоронці розшукали автомобіль-двійник. Водій транспорту вчиняв порушення ПДР на дорозі, а штрафи надходили власниці оригінальної машини у Житомирській області. Про це повідомили в пресслужбі столичної патрульної поліції. Тепер правопорушником займуться слідчі.

За словами правоохоронців, до них звернулася мешканка села Довжик, Житомирської області. Вона розповіла, що отримала поштою копію постанови за порушення ПДР у місті Києві, яке не скоювала.

«На знімку, що додається до постанови, дійсно був зображений схожий на її автомобіль Volkswagen Golf з таким самим номерним знаком. Ймовірно, що це «двійник», тож транспорт оголосили в розшук», – розповіли патрульні.

Читайте також: у Києві відновили рух вулицею Вадима Гетьмана

Автомобіль-двійник виявили столичні інспектори у Деснянському районі Києва, за кермом якого перебував 31-річний чоловік. Під час звірки ідентифікаційних номерів агрегатів поліцейські виявили розбіжність між номером у документах та тих, що зазначені на дублювальних табличках.

Відтак патрульні повідомили про подію інспекторів відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП та викликали слідчих. Постанови, яку помилково отримала власниця Volkswagen, скасували.

Зазначимо, двійник – це автомобіль, який виконаний під тип вже наявного авто. Він має таку ж марку, колір, номерні знаки та номер кузова. Зловмисники знають, як зробити двійника на авто і створюють їх з метою не сплачувати штрафи з камер, котрі фіксують порушення правил на дорозі. Тобто, шахрай спокійно їздить і творить все, що хоче, а штрафи сплачує реальний власник авто і дивується, як він може бути одночасно у двох місцях.

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!