Водіям таксі дозволили користуватися смугами громадського транспорту

7201 0
У Кабміні вважають, що ці зміни до ПДР створять сприятливі умови для водіїв внутрішніх перевезень й посилаються на досвід ЄС.
Фото: Павло Трофімов

Фото: Павло Трофімов

Уряд вніс зміни до правил дорожнього руху та дозволив водіям таксі рухатись виділеними смугами громадського транспорту. Це рішення підтримали на засіданні Кабміну сьогодні, 13 травня.

Читайте також: Чи працюють виділені смуги на Чорновола у Львові. Відео з дрона

Раніше цей пункт був відсутній у правилах дорожнього руху, натомість тепер водій таксі зможе рухатись по виділеній смузі, де встановлені знаки 5.8 або 5.11.

У межах дії смуги громадського транспорту водій таксі може здійснювати посадку та висадку пасажирів. Іншим учасникам руху зупинка чи стоянка на цій смузі заборонена.

У Кабміні вважають, що ці зміни до ПДР створять сприятливі умови для водіїв внутрішніх перевезень й посилаються на досвід ЄС.

Читайте також: Громадський транспорт у заторі нікому не треба Або навіщо Львову виділені смуги

Додамо, що ця норма стосується лише легальних перевізників, тобто тих, хто має ліцензію. Такими наразі не є популярні у Львові служби Uklon, Uber чи Bolt.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!