Поліція встановила можливі причини загорання Костелу святого Миколая в Києві. Фото, відео

1845 0
Під час пожежі згорів духовий орган — це був єдиний діючий такий інструмент в Європі.

Вчора, 3 серпня, у Києві горів костел Святого Миколая, що на вулиці Велика Васильківська, 75. Під час пожежі згорів духовий орган — це був єдиний діючий такий інструмент в Європі. Про це на Телеграм каналі повідомили у ДСНС України. 

Голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський зазначив, що під час репетиції музиканти відчули запах диму. І на запах йшли до приміщення, де знаходяться інженерні мережі, які забезпечують роботу органу. Відкривши двері побачили задимлення.

«Співробітники закладу культури не викликали рятувальників відразу після виникнення пожежі, намагаючись її загасити самотужки. У результаті були втрачені дорогоцінні хвилини», – зазначає Денис Монастирський..

Повідомлення про пожежу надійшло о 21.49 год. За попередньою інформацією вона виникла між першим та другим поверхом з розповсюдженням на дах костелу. О 23.30 пожежу ліквідували, зазначили представники ДСНС.

«Після вивчення записів із внутрішніх та зовнішніх камер відеонагляду, допиту свідків та експертизи буде зрозуміло, що саме сталося. Але основною версією на зараз є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу, яким було більше 40 років», – додає Денис Монастирський. 
 

Довідково

Костел святого Миколая у Києві відомий своїми органними концертами та зовнішнім виглядом. Його побудував відомий архітектор Владислав Городецький у 1899-1909 роках.  

У 1936 році радянська влада закрила костел, відтоді споруду використовували як господарське приміщення. Пізніше, у 1978 році, костел віддали Будинку органної музики, для цього замовили орган з Чехословаччини.

Зараз костел ділить між собою Національний будинок органної та камерної музики України, як приміщення для концертів, і парафія Святого Миколая Римсько-католицької церкви в Україні.

Фото ДСНС, Київ Оперативний, ТСН

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!