Воїни ОУН та УПА отримали статус учасників бойових дій

2916 1
Порядок надання статусу учасника бойових дій зазначеним особам встановлює Кабінет міністрів.
ілюстративне фото: prolviv.com

ілюстративне фото: prolviv.com

6 грудня Верховна Рада України ухвалила зміни до закону №8519 та надала статус учасника бойових дій особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті, повідомляє Liga.net.

Зокрема, йдеться про бійців Української повстанської армії, Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) «Поліська Січ», Української народної революційної армії (УНРА), збройних підрозділів Організації українських націоналістів. Їх визнали борцями за незалежність України.

Порядок надання статусу учасника бойових дій зазначеним особам встановлює Кабінет міністрів.

Нагадаємо, закон «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті» ухвалили у квітні 2015 року. Він зобов'язує державу та органи місцевого самоврядування надавати соціальні гарантії, пільги або інші виплати борцям за незалежність України у ХХ столітті та членам їхніх  сімей. Закон перелічує десятки організації, у тому числі Січових стрільців, ОУН, УПА.

ТЕГИ: УПА, ОУН

Читайте також:
6 Грудня, 2018 17:08
666 ... треба негайно поздоровити Кравчука Льоньку ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!