Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента

2321 1
На його місце призначили Андрія Єрмака.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента. Відповідний указ він підписав сьогодні, 11 лютого.

Читайте також: Керівник Офісу президента Андрій Богдан пропонує надати російській мові статус регіональної на Донбасі

Іншим указом він призначив на цю посаду Андрія Єрмака, який до цього працював помічником президента.

Додамо, що 1 серпня торік у медіа з’явилася інформація, що Андрій Богдан подав у відставку. Цю інформацію підтвердив сам Володимир Зеленський та уточнив, що цю заяву він написав, як тільки прийшов на посаду.

Андрій Богдан очолив Офіс президента 21 травня. До цього він був його радником із юридичних питань. Водночас він працював в уряді Віктора Януковича та підпадав під закон про люстрацію. Сам Андрій Богдан заявляв, що його люстрували несправедливо. У 2014 році Андрій Богдан став радником тоді ще очільника Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, а згодом – його адвокатом. Петиція за відставку Богдана набрала необхідні 25 тисяч підписів за два дні.

Читайте також: Володимир Зеленський підписав указ про призначення Максима Козицького

Андрій Єрмак працював помічником президента Володимира Зеленського, брав участь у перемовинах із Росією щодо обміну полоненими та вирішенні ситуації, що склалася зі збитим літаком МАУ в Ірані. Він був менш публічним, ніж Андрій Богдан, утім в січні почала з’являтися інформація про ймовірний конфлікт між Богданом та Єрмаком. Як пише УП, із посиланням на власні джерела, під час зустрічі загиблих у авіакатастрофі, Андрій Богдан розмістив помічника президента у другий ряд – за спинами спікера, президента і прем'єра, що здалося для помічника президента несправедливим. Через це на подію не прийшов і сам Андрій Богдан, натомість Андрій Єрмак стояв поруч із президентом.

Після цього Андрій Єрмак ставав все більш публічним, а Андрій Богдан майже не з’являвся на публіці в оточенні президента. Вчора з’явилась інформація, що Андрій Богдан написав заяву на звільнення.

Андрій Єрмак – український правник та кінопродюсер. Він є засновником Garnet International Media Group і продюсером фільмів «Правило бою» і «Межа». У 1997 році заснував свою юридичну компанію та брав участь у розробці перших законодавчих актів у галузі господарського права та інтелектуальної власності. Він є членом Міжнародної асоціації юристів та Асоціації правників України. 21 травня торік його призначили помічником Володимира Зеленського, пізніше він став членом Національної інвестиційної ради та членом наглядової ради концерну «Укроборонпром».

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
11 Лютого, 2020 12:39
666 ... призначив-звільнив і що ? ... та нам вже давно нас.рать на тую "рать" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!