Восени Україна має отримати від Заходу системи ППО та ПРО, – Офіс президента

675 0
«Україні треба закрити небо, тож президент доводить до партнерів, що ми очікуємо системи ППО та ПРО».
ЗРК Nasams / Фото: EPA

ЗРК Nasams / Фото: EPA

Україна отримає системи протиповітряної та протиракетної оборони від союзників вже восени. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив заступник глави Офісу президента Андрій Сібіга. 

«Ми бачимо чіткі перспективи і бачимо тимчасові рамки, коли постачання цих вкрай необхідних систем відбудуться. Це відчутна перспектива, це буде восени», – сказав чиновник.

За його словами, Україні необхідно забезпечити закрите небо, а президент Володимир Зеленський доводить до партнерів, що країна очікує на систему ППО та ПРО.

Читайте також: США готують передати Україні 10 дронів-камікадзе

Нагадаємо, США нададуть Україні безпілотники-розвідники та вперше захищені від мін транспортні засоби в рамках нового пакета військової допомоги. Його оцінюють у 775 мільйонів доларів. Зокрема, у нього увійдуть 15 розвідувальних безпілотників Scan Eagle, 40 автомобілів із протимінним захистом та близько 1000 протитанкових комплексів Javelin, додатковий боєзапас для систем HIMARS, які раніше надали Києву, 16 гаубиць. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!