Київ

Впровадження пересадкового електронного квитка в Києві відклали до кінця війни

638 0
Як пояснили у КМДА, роботі пересадкового квитка заважатиме зупинка транспорту під час тривог

Київ відклав упровадження пересадкового електронного квитка до завершення війни. Про це йдеться в оновленні щодо реалізації петиції від керівника цифрової трансформації Києва Петра Оленича.

Цей пересадковий квиток давав би право на необмежену кількість поїздок будь-яким видом транспорту протягом 90 хвилин після придбання.

Утім, через зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог терміну дії квитка в півтори години може бути недостатньо. Натомість модернізація автоматизованої системи потребує значного фінансування, тож у КМДА й пропонують відкласти впровадження до завершення воєнного стану.

Нагадаємо, у жовтні міська влада відхилила чергову петицію про відновлення руху транспорту під час тривог.

Раніше мер Києва Віталій Кличко підтримав петицію, яка пропонує запровадити у столиці пересадковий квиток у громадському транспорті на 90 хвилин.

Тоді міський голова направив петицію для подальшої роботи заступнику голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, директору департаменту транспортної інфраструктури КМДА та  постійній комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами.

Додамо, що в більшості міст Європи та декількох містах України така система вже діє. Наприклад, у Львові можна пересідати протягом 90 хвилин (діє лише на електротранспорт), а в Чернігові – протягом 30.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!